Miért a tanjore nagy templom árnyéka?

Tartalomjegyzék:

Miért a tanjore nagy templom árnyéka?
Miért a tanjore nagy templom árnyéka?

Videó: Miért a tanjore nagy templom árnyéka?

Videó: Miért a tanjore nagy templom árnyéka?
Videó: Sri Brihadeeswara Temple || Big temple of Thanjavur || Peruavudiyaar temple ||Thanjavur Periya Kovil 2024, Október
Anonim

És érdekes módon a templomtorony vagy a Gopuram vagy a Vimana úgy van megépítve, hogy az árnyéka délben eltűnik. Ez azért történik, mert a Vimana alapja nagyobb, mint a csúcsa Ezért délben a templomtorony árnyéka önmagába olvad, és nem a talajba.

Van egy árnyék a Tanjore Big Temple-nek?

Számos, a Nagy Templom méretével megegyező mítosz övezi a thanjavuri templomkomplexumot. Tévhit: A fő vimana árnyéka nem esik a földre. Tény: Nem igaz, ahogyan sok kutató rámutatott.

Melyik templomnak nincs árnyéka?

Brihadeeswarar Temple – A nagy templom árnyék nélkül Thanjavurban (Tanjore)

Miért építették a Brihadeeswarar templomot?

Ezt az impozáns építményt Raja Raja Cholan és nővére, Kundavai építette, mindketten Lord Shiva lelkes hívei. a király építette a Chola uralkodásának csúcspontján, hogy jelezze hatalmát és erejét.

A világ melyik temploma nem hoz árnyékot délben?

1. Az árnyék délben eltűnik: Ennek a templomnak a legérdekesebb része a templom árnyéka, amely meglepő módon soha nem esik a földre délben. A Brihadeshwar templom a világ egyik legmagasabb temploma, és úgy van megtervezve, hogy a viman az év egyetlen részében sem vet árnyékot délben.

Ajánlott: